Reacties

De reacties op DE WEG NAAR BRANDON CREEK blijven binnenkomen. De namen van de afzenders zijn in het kader van de wet op de privacy weggelaten, behalve wanneer het een recensie van een publieke site betreft.

  • Beste Bramana! Wat een mooi boek schreef je. Het kostte me weinig moeite om er 8 uur aan een stuk in te lezen. het slot was verrassend en een beetje abrupt, maar wel passend. Spannend en vooral mooi geschreven met korte, puntige zinnen. Mijn welgemeende complimenten. Ik zie uit naar je volgende boek.
  • Het verhaal heeft me al bij de eerste bladzijde gepakt. Ik heb genoten van je taalgebruik en de beelden die je hebt gebruikt. Ook nu ik het boek gelezen heb, blijf ik er in mijn hoofd nog mee bezig.
  • Hoewel dit soort verhalen niet mijn voorkeur heeft, heb ik er toch van genoten. je stijl vind ik prachtig.
  • Het prachtige omslag is uitnodigend. Ik las dit schitterende boek in twee dagen uit. Heel mooi geschreven het hele boek. Eerder gehad met een paar boeken. Kon het haast niet wegleggen, moest natuurlijk wel, maar er zat een soort van spanning in het verhaal dat je toch steeds weer door wilde lezen. Prachtig verhaal over Eva, hartbrekend wat betreft haar jeugd. En dan de legende van Brandon, daardoorheen geweven als het ware, van Zeeland naar Ierland. Echt geweldig mooi verhaal dus. Ongelofelijk einde ook. Complimenten voor dit prachtige boek.
  • Vanuit een zeer warm Frankrijk: genoten van dit boek. Bijna in één adem uitgelezen.
  • Het boek heb ik na verschijnen in een ruk uitgelezen. Er zat zoveel spanning in, dat ik vond dat ik het nog eens moest herlezen om het goed te kunnen beoordelen. Eva heeft een rijke gedachtewereld, die door de schrijfster beeldend wordt verwoord en dat geldt ook voor de beschrijving van de natuur. Prachtig beschreven vond ik de zoektocht naar Tristan, de zoon van Brendan in het Ierse gedeelte van de roman: je voelt de regen, de wind, de rotsbodem, de adembenemende spanning en de blinde angst. Eva droomt over een geluk, dat geen geluk blijkt te zijn. De schrijfster heeft me met Eva’s verhaal van het begin tot het eind weten te boeien.

Mieke Wijnants recenseert.nlEen verhaal voor eenieder die zijn gevoel durft toe te laten en een traan niet schuwt. De auteur ontrafelt respectvol gevoelens en gedachten van de personages en weet deze haarfijn bloot te leggen. Ze geeft de lezer een levensles mee in al zijn facetten; geluk zit in kleine dingen die we vaak vergeten, omdat ze zo gewoon lijken, maar het niet zijn; geborgenheid, vrijheid, natuur, mensen die ons omarmen, echte liefde en daaraan durven toegeven. Hét en jouw leven in het bijzonder; hoe geef je hier invulling en sturing aan. Hoe zorg je dat je door anderen niet overvraagd wordt. Wat zijn je verwachtingen? De vaak keiharde realiteit kan ons tot inzicht brengen. Het leven is een reis waarin je om de haverklap op de proef wordt gesteld, net als Brandaan in zijn boot. DE WEG NAAR BRANDON CREEK  is een adembenemend mooi alsook hartverscheurend verdrietig verhaal, dat de lezer nog lang zal bijblijven. De plot is verbijsterend … net op het moment dat …Dat tere gevoel van geborgenheid… Er is liefde en liefde, grote liefde en kleine liefde, liefde is puur en liefde is waanzin, liefde is hoop en liefde is wanhoop. Zie er maar eens wijs uit te worden.

4**** Schrijfstijl       4***** Originaliteit      4**** Verhaal        5***** Psychologie